Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sałaty mieszane i warzywa surowe
![]() |
sałatka makaronowa z warzywami i rybą lub mięsem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sałatka makaronowa z warzywami i rybą lub mięsem dostarcza 131 kcal lub 546 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sałatka makaronowa z warzywami i rybą lub mięsem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 5.19 g |
| Węglowodany | 14 g |
| - w tym cukry sucres | 2.16 g |
| - w tym skrobia | 7.58 g |
| - w tym błonnik | 1.98 g |
| Lipidy | 9.94 g |
| - w tym cholesterol | 11 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.85 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.91 g |
| Woda | 76.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 16 μg | 2% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 494 μg | - |
| Witamina C | 5.56 mg | 6.95% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.23 μg | 4.6% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.55 mg | 4.58% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.069 mg | 6.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.053 mg | 3.79% |
| Witamina B3 lub PP | 1.93 mg | 12.06% |
| Witamina B5 | 0.24 mg | 4% |
| Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
| Witamina B9 | 14.5 μg | 7.25% |
| Witamina B12 | 0.23 μg | 9.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 18.5 mg | 2.31% |
| Chlorki | 492 mg | 61.5% |
| Miedź | 0.091 | 9.1% |
| Żelazo | 0.69 mg | 4.93% |
| Jod | 3.13 μg | 2.09% |
| Magnez | 20 mg | 5.33% |
| Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
| Fosfor | 66.2 mg | 9.46% |
| Potas | 177 mg | 8.85% |
| Selen | 5.3 μg | 9.64% |
| Sód | 378 mg | - |
| Cynk | 0.52 mg | 5.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.95 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.85 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.91 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0023 g |
| - w tym kwas DHA | 0.0098 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.61 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |