Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne płatki śniadaniowe
![]() |
ryż dmuchany wzbogacony w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ryż dmuchany wzbogacony w witaminy i minerały dostarcza 391 kcal lub 1660 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ryż dmuchany wzbogacony w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.66 g |
| Węglowodany | 87 g |
| - w tym cukry sucres | 8 g |
| - w tym skrobia | 77 g |
| - w tym błonnik | 1 g |
| Lipidy | 1.5 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
| Woda | 1.47 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.16 mg | 1.33% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 1.2 mg | 109.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 1.3 mg | 92.86% |
| Witamina B3 lub PP | 14.9 mg | 93.13% |
| Witamina B5 | 0.64 mg | 10.67% |
| Witamina B6 | 1.7 mg | 121.43% |
| Witamina B9 | 166 μg | 83% |
| Witamina B12 | 0.83 μg | 33.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 9.5 mg | 1.19% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 8 mg | 57.14% |
| Jod | 2 μg | 1.33% |
| Magnez | 50 mg | 13.33% |
| Mangan | 0.7 mg | 35% |
| Fosfor | 150 mg | 21.43% |
| Potas | 170 mg | 8.5% |
| Selen | 7.33 μg | 13.33% |
| Sód | 450 mg | - |
| Cynk | 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.15 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.4 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |