Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : zupy i buliony nieodtworzone
![]() |
rosół wołowy z torebki, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt rosół wołowy z torebki dostarcza 240 kcal lub 1000 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
rosół wołowy z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 10.2 g |
| Węglowodany | 19.7 g |
| - w tym cukry sucres | 3.95 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.65 g |
| Lipidy | 13.3 g |
| - w tym cholesterol | 4.8 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.03 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.6 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
| Woda | 2.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.17 mg | 18.08% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 1.38 mg | 125.45% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.23 mg | 16.43% |
| Witamina B3 lub PP | 2.09 mg | 13.06% |
| Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
| Witamina B6 | 0.29 mg | 20.71% |
| Witamina B9 | 76.3 μg | 38.15% |
| Witamina B12 | 0.34 μg | 13.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 32.7 mg | 4.09% |
| Chlorki | 27900 mg | 3487.5% |
| Miedź | 0.12 | 12% |
| Żelazo | 0.35 mg | 2.5% |
| Jod | < 5 μg | 3.33% |
| Magnez | 21.9 mg | 5.84% |
| Mangan | 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 127 mg | 18.14% |
| Potas | 344 mg | 17.2% |
| Selen | 4.6 μg | 8.36% |
| Sód | 13200 mg | - |
| Cynk | 0.32 mg | 3.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 33 mg | 4.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.03 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.013 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.013 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.038 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.18 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.42 g |
| - w tym kwas stearynowy | 1.25 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.6 g |
| - w tym kwas oleinowy | 2.6 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.96 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.038 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 52.7 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |