Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
![]() |
ravioli chińskie z krewetkami gotowane na parze, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ravioli chińskie z krewetkami gotowane na parze dostarcza 166 kcal lub 698 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ravioli chińskie z krewetkami gotowane na parze: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 5.5 g |
| Węglowodany | 21.9 g |
| - w tym cukry sucres | 1.04 g |
| - w tym skrobia | 20.9 g |
| - w tym błonnik | 3.6 g |
| Lipidy | 5.5 g |
| - w tym cholesterol | 52.3 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.25 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.38 g |
| Woda | 62.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 5 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.97 mg | 8.08% |
| Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.015 mg | 1.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
| Witamina B3 lub PP | 0.27 mg | 1.69% |
| Witamina B5 | 0.061 mg | 1.02% |
| Witamina B6 | 0.038 mg | 2.71% |
| Witamina B9 | 24.5 μg | 12.25% |
| Witamina B12 | 0.65 μg | 26% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 31 mg | 3.88% |
| Chlorki | 437 mg | 54.63% |
| Miedź | 0.04 | 4% |
| Żelazo | 0.57 mg | 4.07% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 12 mg | 3.2% |
| Mangan | 0.045 mg | 2.25% |
| Fosfor | 65 mg | 9.29% |
| Potas | 56 mg | 2.8% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 383 mg | - |
| Cynk | 0.31 mg | 3.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.96 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.03 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.06 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.94 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.49 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.25 g |
| - w tym kwas oleinowy | 2.01 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.38 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.28 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.06 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.18 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |