Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
![]() |
puree ziemniaczane z mlekiem i masłem niesolone, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt puree ziemniaczane z mlekiem i masłem niesolone dostarcza 88.9 kcal lub 374 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
puree ziemniaczane z mlekiem i masłem niesolone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.89 g |
| Węglowodany | 14.2 g |
| - w tym cukry sucres | 1.21 g |
| - w tym skrobia | 13 g |
| - w tym błonnik | 1.5 g |
| Lipidy | 2.4 g |
| - w tym cholesterol | 6.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| Woda | 77 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 22 μg | 2.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 5.5 μg | - |
| Witamina C | 6.1 mg | 7.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.07 mg | 0.58% |
| Witamina K1 | 1.9 μg | 2.53% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.088 mg | 8% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.041 mg | 2.93% |
| Witamina B3 lub PP | 1.1 mg | 6.88% |
| Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
| Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
| Witamina B9 | 8 μg | 4% |
| Witamina B12 | 0.07 μg | 2.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 31.1 mg | 3.89% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.061 | 6.1% |
| Żelazo | 0.21 mg | 1.5% |
| Jod | 5 μg | 3.33% |
| Magnez | 15.2 mg | 4.05% |
| Mangan | 0.066 mg | 3.3% |
| Fosfor | 45.5 mg | 6.5% |
| Potas | 260 mg | 13% |
| Selen | < 10 μg | 18.18% |
| Sód | 44.9 mg | - |
| Cynk | 0.22 mg | 2.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.084 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.069 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.057 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.038 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.073 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.21 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.63 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.28 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 1.48 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |