Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
![]() |
puree z pomidorów w puszce, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt puree z pomidorów w puszce dostarcza 47.1 kcal lub 199 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
puree z pomidorów w puszce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.4 g |
| Węglowodany | 7.54 g |
| - w tym cukry sucres | 3.64 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 2.38 g |
| Lipidy | 0.4 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.085 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.057 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
| Woda | 85.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 9 mg | 11.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.3 mg | 19.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B3 lub PP | 1.3 mg | 8.13% |
| Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
| Witamina B6 | 0.18 mg | 12.86% |
| Witamina B9 | 72 μg | 36% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 19.9 mg | 2.49% |
| Chlorki | 283 mg | 35.38% |
| Miedź | 0.15 | 15% |
| Żelazo | 0.6 mg | 4.29% |
| Jod | 2.2 μg | 1.47% |
| Magnez | 30 mg | 8% |
| Mangan | 0.16 mg | 8% |
| Fosfor | 41.9 mg | 5.99% |
| Potas | 798 mg | 39.9% |
| Selen | 0.4 μg | 0.73% |
| Sód | 239 mg | - |
| Cynk | 0.2 mg | 2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.51 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.085 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.072 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.013 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.057 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.053 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.2 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.023 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 1 g |
| Popioły | 1.68 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |