Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
![]() |
ptyś z bitą śmietaną, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ptyś z bitą śmietaną dostarcza 350 kcal lub 1450 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ptyś z bitą śmietaną: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 4.63 g |
| Węglowodany | 22.9 g |
| - w tym cukry sucres | 8.9 g |
| - w tym skrobia | 6.9 g |
| - w tym błonnik | 1 g |
| Lipidy | 26.4 g |
| - w tym cholesterol | 122 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13.6 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.82 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
| Woda | 44.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 211 μg | 26.38% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.4 mg | 11.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.08 mg | 5.71% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
| Witamina B5 | 0.36 mg | 6% |
| Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | 50.8 μg | 25.4% |
| Witamina B12 | 0.65 μg | 26% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 71.6 mg | 8.95% |
| Chlorki | 230 mg | 28.75% |
| Miedź | < 1 | 100% |
| Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
| Jod | < 10 μg | 6.67% |
| Magnez | 9.2 mg | 2.45% |
| Mangan | < 1 mg | 50% |
| Fosfor | 75 mg | 10.71% |
| Potas | 108 mg | 5.4% |
| Selen | 27.2 μg | 49.45% |
| Sód | 149 mg | - |
| Cynk | < 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.37 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 13.6 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.65 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.52 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.4 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.25 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.74 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 2.06 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 6.56 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.04 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.82 g |
| - w tym kwas oleinowy | 4.94 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.041 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0092 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.83 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |