Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : skorupiaki i mięczaki gotowane
![]() |
przegrzebek wielki z koralem gotowany, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt przegrzebek wielki z koralem gotowany dostarcza 110 kcal lub 463 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
przegrzebek wielki z koralem gotowany: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 20.2 g |
| Węglowodany | 3.22 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 1.77 g |
| - w tym cholesterol | 41 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
| Woda | 73 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 2 μg | 0.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.012 mg | 1.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.024 mg | 1.71% |
| Witamina B3 lub PP | 1.08 mg | 6.75% |
| Witamina B5 | 0.37 mg | 6.17% |
| Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B9 | 20 μg | 10% |
| Witamina B12 | 8.39 μg | 335.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 19.6 mg | 2.45% |
| Chlorki | 410 mg | 51.25% |
| Miedź | 0.073 | 7.3% |
| Żelazo | 1.6 mg | 11.43% |
| Jod | 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 62.8 mg | 16.75% |
| Mangan | 1.27 mg | 63.5% |
| Fosfor | 357 mg | 51% |
| Potas | 334 mg | 16.7% |
| Selen | 118 μg | 214.55% |
| Sód | 173 mg | - |
| Cynk | 2.89 mg | 28.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.43 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.0019 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.021 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.17 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.084 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.06 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.009 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.011 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.12 g |
| - w tym kwas DHA | 0.12 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.82 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |