Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
![]() |
por, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt por dostarcza 32.6 kcal lub 137 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
por: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.59 g |
| Węglowodany | 4.9 g |
| - w tym cukry sucres | 3.15 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 2.27 g |
| Lipidy | 0.25 g |
| - w tym cholesterol | < 0.15 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.05 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.007 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
| Woda | 88.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 1000 μg | - |
| Witamina C | 18.5 mg | 23.13% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.74 mg | 6.17% |
| Witamina K1 | 47 μg | 62.67% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.065 mg | 5.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.065 mg | 4.64% |
| Witamina B3 lub PP | 0.5 mg | 3.13% |
| Witamina B5 | 0.13 mg | 2.17% |
| Witamina B6 | 0.24 mg | 17.14% |
| Witamina B9 | 73 μg | 36.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 50.7 mg | 6.34% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.087 | 8.7% |
| Żelazo | 1.5 mg | 10.71% |
| Jod | 0.7 μg | 0.47% |
| Magnez | 19 mg | 5.07% |
| Mangan | 0.34 mg | 17% |
| Fosfor | 40.3 mg | 5.76% |
| Potas | 208 mg | 10.4% |
| Selen | 0.56 μg | 1.02% |
| Sód | 14.5 mg | - |
| Cynk | 0.21 mg | 2.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.034 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.05 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.048 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.0023 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.007 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.007 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.11 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.03 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.02 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |