Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
![]() |
pomidor bez skóry z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt pomidor bez skóry z puszki odsączony dostarcza 16.7 kcal lub 69.9 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pomidor bez skóry z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.07 g |
| Węglowodany | 1.48 g |
| - w tym cukry sucres | 1.47 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 1.27 g |
| Lipidy | 0.28 g |
| - w tym cholesterol | 0.23 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.045 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| Woda | 94.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 245 μg | - |
| Witamina C | 12 mg | 15% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.67 mg | 5.58% |
| Witamina K1 | 2.6 μg | 3.47% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.31 mg | 28.18% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.055 mg | 3.93% |
| Witamina B3 lub PP | 0.64 mg | 4% |
| Witamina B5 | 0.17 mg | 2.83% |
| Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B9 | 16 μg | 8% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 21.1 mg | 2.64% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.06 | 6% |
| Żelazo | 0.77 mg | 5.5% |
| Jod | 1.1 μg | 0.73% |
| Magnez | 9.2 mg | 2.45% |
| Mangan | 0.073 mg | 3.65% |
| Fosfor | 18 mg | 2.57% |
| Potas | 190 mg | 9.5% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 112 mg | - |
| Cynk | 0.11 mg | 1.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.28 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.045 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.037 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.008 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.034 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.11 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.012 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0.46 g |
| Popioły | 0.66 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |