Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
![]() |
płatki ziemniaczane z mlekiem lub śmietaną, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt płatki ziemniaczane z mlekiem lub śmietaną dostarcza 371 kcal lub 1570 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki ziemniaczane z mlekiem lub śmietaną: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 10.1 g |
| Węglowodany | 69.8 g |
| - w tym cukry sucres | 4.69 g |
| - w tym skrobia | 65 g |
| - w tym błonnik | 8 g |
| Lipidy | 3.97 g |
| - w tym cholesterol | 2 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| Woda | 6.21 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 17 μg | 2.13% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 10 μg | - |
| Witamina C | 22.3 mg | 27.88% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.03 mg | 0.25% |
| Witamina K1 | 8.7 μg | 11.6% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.19 mg | 17.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
| Witamina B3 lub PP | 6.35 mg | 39.69% |
| Witamina B5 | 1.31 mg | 21.83% |
| Witamina B6 | 1.03 mg | 73.57% |
| Witamina B9 | 30 μg | 15% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 106 mg | 13.25% |
| Chlorki | 189 mg | 23.63% |
| Miedź | 0.47 | 47% |
| Żelazo | 2.55 mg | 18.21% |
| Jod | 20.6 μg | 13.73% |
| Magnez | 69.5 mg | 18.53% |
| Mangan | 0.61 mg | 30.5% |
| Fosfor | 238 mg | 34% |
| Potas | 1510 mg | 75.5% |
| Selen | 0.5 μg | 0.91% |
| Sód | 78.1 mg | - |
| Cynk | 1.3 mg | 13% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.22 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.1 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.092 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.062 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.041 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.05 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.12 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.45 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.43 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.14 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.14 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.036 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 4.05 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |