Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe czekoladowe
![]() |
płatki zbożowe czekoladowe wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt płatki zbożowe czekoladowe wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 392 kcal lub 1660 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki zbożowe czekoladowe wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 7.41 g |
| Węglowodany | 78.3 g |
| - w tym cukry sucres | 33.1 g |
| - w tym skrobia | 45.2 g |
| - w tym błonnik | 5.24 g |
| Lipidy | 4.28 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.96 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.45 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
| Woda | 2.83 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 1320 μg | 165% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 59.6 mg | 74.5% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1.7 μg | 34% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.11 mg | 0.92% |
| Witamina K1 | 0.6 μg | 0.8% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.98 mg | 89.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 1.21 mg | 86.43% |
| Witamina B3 lub PP | 13.6 mg | 85% |
| Witamina B5 | 4.86 mg | 81% |
| Witamina B6 | 1.31 mg | 93.57% |
| Witamina B9 | 165 μg | 82.5% |
| Witamina B12 | 1.72 μg | 68.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 340 mg | 42.5% |
| Chlorki | 298 mg | 37.25% |
| Miedź | 0.2 | 20% |
| Żelazo | 8.23 mg | 58.79% |
| Jod | 8 μg | 5.33% |
| Magnez | 30.6 mg | 8.16% |
| Mangan | 0.47 mg | 23.5% |
| Fosfor | 113 mg | 16.14% |
| Potas | 402 mg | 20.1% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 205 mg | - |
| Cynk | 0.7 mg | 7% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.52 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.96 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.49 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.46 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.45 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.98 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |