Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
![]() |
pizza z mięsem bolognese, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt pizza z mięsem bolognese dostarcza 227 kcal lub 952 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pizza z mięsem bolognese: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 10.3 g |
| Węglowodany | 27.2 g |
| - w tym cukry sucres | 2.94 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 2.16 g |
| Lipidy | 8.03 g |
| - w tym cholesterol | 19 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.85 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.55 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.44 g |
| Woda | 45 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 61 μg | 7.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 92 μg | - |
| Witamina C | 4.2 mg | 5.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.92 mg | 7.67% |
| Witamina K1 | 6.7 μg | 8.93% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.21 mg | 15% |
| Witamina B3 lub PP | 2.16 mg | 13.5% |
| Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
| Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B9 | 29 μg | 14.5% |
| Witamina B12 | 0.8 μg | 32% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 144 mg | 18% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.21 | 21% |
| Żelazo | 1.36 mg | 9.71% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 27 mg | 7.2% |
| Mangan | 0.32 mg | 16% |
| Fosfor | 211 mg | 30.14% |
| Potas | 189 mg | 9.45% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 534 mg | - |
| Cynk | 1.87 mg | 18.7% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.32 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.85 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.1 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.02 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.028 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.083 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.17 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.6 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.85 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.55 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.44 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.77 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.17 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 2.38 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |