Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
![]() |
pizza margherita z serem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt pizza margherita z serem dostarcza 227 kcal lub 953 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pizza margherita z serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.93 g |
| Węglowodany | 29.6 g |
| - w tym cukry sucres | 2.72 g |
| - w tym skrobia | 17.6 g |
| - w tym błonnik | 1.67 g |
| Lipidy | 7.64 g |
| - w tym cholesterol | 17.2 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.45 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
| Woda | 49.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 64 μg | 8% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 97 μg | - |
| Witamina C | 5.5 mg | 6.88% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.29 mg | 10.75% |
| Witamina K1 | 9.3 μg | 12.4% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.24 mg | 21.82% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
| Witamina B3 lub PP | 1.3 mg | 8.13% |
| Witamina B5 | 0.21 mg | 3.5% |
| Witamina B6 | 0.086 mg | 6.14% |
| Witamina B9 | 40 μg | 20% |
| Witamina B12 | 0.55 μg | 22% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 239 mg | 29.88% |
| Chlorki | 758 mg | 94.75% |
| Miedź | 0.097 | 9.7% |
| Żelazo | 1.14 mg | 8.14% |
| Jod | 17 μg | 11.33% |
| Magnez | 22.9 mg | 6.11% |
| Mangan | 0.25 mg | 12.5% |
| Fosfor | 286 mg | 40.86% |
| Potas | 170 mg | 8.5% |
| Selen | < 4.5 μg | 8.18% |
| Sód | 493 mg | - |
| Cynk | 1.52 mg | 15.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.24 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.2 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.1 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.065 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.043 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.19 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.42 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.88 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.51 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.45 g |
| - w tym kwas oleinowy | 2.12 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.26 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 2.23 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |