Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : piwa i tym podobne
![]() |
piwo bezalkoholowe poniżej 1.2° alkoholu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt piwo bezalkoholowe poniżej 1.2° alkoholu dostarcza 25.3 kcal lub 107 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
piwo bezalkoholowe poniżej 1.2° alkoholu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.31 g |
| Węglowodany | 4.89 g |
| - w tym cukry sucres | 2.62 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | < 0.05 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 94 g |
| Alkohol | 0.62 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.002 mg | 0.18% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.011 mg | 0.79% |
| Witamina B3 lub PP | 0.65 mg | 4.06% |
| Witamina B5 | 0.047 mg | 0.78% |
| Witamina B6 | 0.04 mg | 2.86% |
| Witamina B9 | 5 μg | 2.5% |
| Witamina B12 | 0.0089 μg | 0.36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 5.73 mg | 0.72% |
| Chlorki | 18.8 mg | 2.35% |
| Miedź | 0.0031 | 0.31% |
| Żelazo | 0.011 mg | 0.08% |
| Jod | 1 μg | 0.67% |
| Magnez | 5.53 mg | 1.47% |
| Mangan | 0.0075 mg | 0.38% |
| Fosfor | 3.7 mg | 0.53% |
| Potas | 29.3 mg | 1.47% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 2.51 mg | - |
| Cynk | 0.02 mg | 0.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.0063 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 0.14 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |