Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
![]() |
pierogi z serem i ziemniakami, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt pierogi z serem i ziemniakami dostarcza 216 kcal lub 907 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pierogi z serem i ziemniakami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 11.3 g |
| Węglowodany | 24.3 g |
| - w tym cukry sucres | 3.83 g |
| - w tym skrobia | 9.6 g |
| - w tym błonnik | 2.23 g |
| Lipidy | 7.69 g |
| - w tym cholesterol | 49 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.28 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.55 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.74 g |
| Woda | 53.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 23 μg | 2.88% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | < 0.1 mg | 0.83% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.13 mg | 9.29% |
| Witamina B3 lub PP | 0.26 mg | 1.63% |
| Witamina B5 | 0.47 mg | 7.83% |
| Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | 11.4 μg | 5.7% |
| Witamina B12 | 0.6 μg | 24% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 141 mg | 17.63% |
| Chlorki | 361 mg | 45.13% |
| Miedź | < 1 | 100% |
| Żelazo | 1 mg | 7.14% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 21.7 mg | 5.79% |
| Mangan | < 1 mg | 50% |
| Fosfor | 165 mg | 23.57% |
| Potas | 112 mg | 5.6% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 458 mg | - |
| Cynk | < 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.13 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.28 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.21 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.17 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.12 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.095 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.21 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.7 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.15 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.62 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.55 g |
| - w tym kwas oleinowy | 1.71 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.74 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.61 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.072 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.4 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |