Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
![]() |
pieczywo chrupkie opiekane z nadzieniem owocowym, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt pieczywo chrupkie opiekane z nadzieniem owocowym dostarcza 386 kcal lub 1630 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pieczywo chrupkie opiekane z nadzieniem owocowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 4.91 g |
| Węglowodany | 74.7 g |
| - w tym cukry sucres | 28.8 g |
| - w tym skrobia | 37.1 g |
| - w tym błonnik | 3.92 g |
| Lipidy | 6.44 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.72 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
| Woda | 8.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
| Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 4.7 mg | 39.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.35 mg | 31.82% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
| Witamina B3 lub PP | 3.6 mg | 22.5% |
| Witamina B5 | 0.5 mg | 8.33% |
| Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | 30 μg | 15% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 145 mg | 18.13% |
| Chlorki | 253 mg | 31.63% |
| Miedź | 0 | 0% |
| Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
| Jod | < 10 μg | 6.67% |
| Magnez | 24.5 mg | 6.53% |
| Mangan | < 1 mg | 50% |
| Fosfor | 129 mg | 18.43% |
| Potas | 160 mg | 8% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 169 mg | - |
| Cynk | < 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.43 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.72 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.1 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |