Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : pasztety i terriny
![]() |
pasztet z wątróbek drobiowych, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt pasztet z wątróbek drobiowych dostarcza 277 kcal lub 1150 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pasztet z wątróbek drobiowych: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13.8 g |
| Węglowodany | 3.93 g |
| - w tym cukry sucres | 0.81 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 22.9 g |
| - w tym cholesterol | 391 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.12 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.87 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.98 g |
| Woda | 58.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 217 μg | 27.13% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 10 mg | 12.5% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.4 μg | 8% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.98 mg | 8.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.052 mg | 4.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 1.4 mg | 100% |
| Witamina B3 lub PP | 7.52 mg | 47% |
| Witamina B5 | 2.62 mg | 43.67% |
| Witamina B6 | 0.26 mg | 18.57% |
| Witamina B9 | 321 μg | 160.5% |
| Witamina B12 | 8.07 μg | 322.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 10 mg | 1.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.18 | 18% |
| Żelazo | 9.19 mg | 65.64% |
| Jod | 10 μg | 6.67% |
| Magnez | 13 mg | 3.47% |
| Mangan | 0.16 mg | 8% |
| Fosfor | 175 mg | 25% |
| Potas | 95 mg | 4.75% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 467 mg | - |
| Cynk | 2.14 mg | 21.4% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.14 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.12 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.09 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.79 g |
| - w tym kwas stearynowy | 1.02 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.87 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.98 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.26 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |