Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
![]() |
pasta z tuńczyka, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt pasta z tuńczyka dostarcza 199 kcal lub 826 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pasta z tuńczyka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 16.4 g |
| Węglowodany | 1.65 g |
| - w tym cukry sucres | 1.2 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 1.4 g |
| Lipidy | 13.8 g |
| - w tym cholesterol | 44.9 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.7 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.35 g |
| Woda | 63.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 5 μg | 0.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1.2 μg | 24% |
| Witamina E lub tokoferol | 7.09 mg | 59.08% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.22 mg | 20% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
| Witamina B3 lub PP | 9.1 mg | 56.88% |
| Witamina B5 | < 0.16 mg | 2.67% |
| Witamina B6 | 0.36 mg | 25.71% |
| Witamina B9 | 27 μg | 13.5% |
| Witamina B12 | 2.6 μg | 104% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 18.4 mg | 2.3% |
| Chlorki | 707 mg | 88.38% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.7 mg | 5% |
| Jod | 6 μg | 4% |
| Magnez | 25.5 mg | 6.8% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 121 mg | 17.29% |
| Potas | 202 mg | 10.1% |
| Selen | 8 μg | 14.55% |
| Sód | 490 mg | - |
| Cynk | 0.5 mg | 5% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.24 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.037 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.75 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.31 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.7 g |
| - w tym kwas oleinowy | 6.7 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.35 g |
| - w tym kwas linolowy | 4.01 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.67 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.051 g |
| - w tym kwas EPA | 0.14 g |
| - w tym kwas DHA | 0.48 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 1.71 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |