Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
![]() |
papryka czerwona z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt papryka czerwona z puszki odsączona dostarcza 31.6 kcal lub 133 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
papryka czerwona z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.91 g |
| Węglowodany | 4.42 g |
| - w tym cukry sucres | 3.64 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 1.7 g |
| Lipidy | 0.77 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.089 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.15 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.37 g |
| Woda | 90.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 1530 μg | - |
| Witamina C | 109 mg | 136.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.65 mg | 13.75% |
| Witamina K1 | 5.1 μg | 6.8% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.042 mg | 3.82% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.03 mg | 2.14% |
| Witamina B3 lub PP | 0.51 mg | 3.19% |
| Witamina B5 | 0.079 mg | 1.32% |
| Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
| Witamina B9 | 34 μg | 17% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 25 mg | 3.13% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.098 | 9.8% |
| Żelazo | 0.63 mg | 4.5% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 12.5 mg | 3.33% |
| Mangan | 0.12 mg | 6% |
| Fosfor | 19 mg | 2.71% |
| Potas | 156 mg | 7.8% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 440 mg | - |
| Cynk | 0.15 mg | 1.5% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.14 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.089 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.0014 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.0014 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.0014 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.0014 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.0014 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.06 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.027 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.15 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.009 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.37 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.35 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.022 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.0027 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.0014 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.0014 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.77 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |