Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
![]() |
panga, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt panga dostarcza 65.2 kcal lub 276 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
panga: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13.5 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 1.27 g |
| - w tym cholesterol | 29.8 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
| Woda | 83.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.16 mg | 1.33% |
| Witamina K1 | 2.1 μg | 2.8% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.022 mg | 1.57% |
| Witamina B3 lub PP | 1.35 mg | 8.44% |
| Witamina B5 | 1.96 mg | 32.67% |
| Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
| Witamina B9 | 10 μg | 5% |
| Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 36.7 mg | 4.59% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.21 mg | 1.5% |
| Jod | 7.95 μg | 5.3% |
| Magnez | 17.6 mg | 4.69% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 107 mg | 15.29% |
| Potas | 200 mg | 10% |
| Selen | 9.6 μg | 17.45% |
| Sód | 274 mg | - |
| Cynk | 0.24 mg | 2.4% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.68 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.0048 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.039 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.31 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.097 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.39 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.093 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0048 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0024 g |
| - w tym kwas DHA | 0.017 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.21 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |