Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
![]() |
pączek z dżemem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt pączek z dżemem dostarcza 378 kcal lub 1580 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pączek z dżemem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.23 g |
| Węglowodany | 45.8 g |
| - w tym cukry sucres | 20 g |
| - w tym skrobia | 25.8 g |
| - w tym błonnik | 0.9 g |
| Lipidy | 18.7 g |
| - w tym cholesterol | 26 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.84 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.2 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.38 g |
| Woda | 27.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 16 μg | 2% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 8 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.43 mg | 3.58% |
| Witamina K1 | 7.1 μg | 9.47% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.31 mg | 28.18% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B3 lub PP | 2.14 mg | 13.38% |
| Witamina B5 | 0.88 mg | 14.67% |
| Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
| Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
| Witamina B12 | 0.22 μg | 8.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 30.8 mg | 3.85% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.081 | 8.1% |
| Żelazo | 1.76 mg | 12.57% |
| Jod | 15 μg | 10% |
| Magnez | 12.7 mg | 3.39% |
| Mangan | 0.31 mg | 15.5% |
| Fosfor | 85 mg | 12.14% |
| Potas | 79 mg | 3.95% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 283 mg | - |
| Cynk | 0.53 mg | 5.3% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.71 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.84 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.087 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.64 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.11 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.2 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.38 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.008 g |
| - w tym kwas DHA | 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.8 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |