Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : orzechy i nasiona oleiste
![]() |
orzeszki ziemne gotowane w osolonej wodzie, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt orzeszki ziemne gotowane w osolonej wodzie dostarcza 320 kcal lub 1330 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
orzeszki ziemne gotowane w osolonej wodzie: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 15.5 g |
| Węglowodany | 10.5 g |
| - w tym cukry sucres | 2.47 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 8.8 g |
| Lipidy | 22 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.06 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.9 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.96 g |
| Woda | 41.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 4.1 mg | 34.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.26 mg | 23.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.063 mg | 4.5% |
| Witamina B3 lub PP | 5.26 mg | 32.88% |
| Witamina B5 | 0.83 mg | 13.83% |
| Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
| Witamina B9 | 75 μg | 37.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 55 mg | 6.88% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.5 | 50% |
| Żelazo | 1.01 mg | 7.21% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 102 mg | 27.2% |
| Mangan | 1.02 mg | 51% |
| Fosfor | 198 mg | 28.29% |
| Potas | 180 mg | 9% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 751 mg | - |
| Cynk | 1.83 mg | 18.3% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.88 mg | 0.24% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.06 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.011 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.3 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.49 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.9 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.96 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.45 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |