Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : omlety i inne produkty jajeczne
![]() |
omlet z serem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt omlet z serem dostarcza 255 kcal lub 1060 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
omlet z serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 17.7 g |
| Węglowodany | 2.56 g |
| - w tym cukry sucres | 0.4 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 19.3 g |
| - w tym cholesterol | 253 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.1 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.31 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.62 g |
| Woda | 58.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 198 μg | 24.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 64 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1.39 μg | 27.8% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.82 mg | 6.83% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.059 mg | 5.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.34 mg | 24.29% |
| Witamina B3 lub PP | 0.08 mg | 0.5% |
| Witamina B5 | 0.85 mg | 14.17% |
| Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
| Witamina B9 | 25.8 μg | 12.9% |
| Witamina B12 | 1.55 μg | 62% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 0 mg | 0% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.051 | 5.1% |
| Żelazo | 1.16 mg | 8.29% |
| Jod | 43.5 μg | 29% |
| Magnez | 23.6 mg | 6.29% |
| Mangan | 0.036 mg | 1.8% |
| Fosfor | 388 mg | 55.43% |
| Potas | 112 mg | 5.6% |
| Selen | 10.8 μg | 19.64% |
| Sód | 231 mg | - |
| Cynk | 2.48 mg | 24.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.58 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 10.1 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.31 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.62 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.98 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |