Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : omlety i inne produkty jajeczne
![]() |
omlet z bekonem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt omlet z bekonem dostarcza 267 kcal lub 1110 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
omlet z bekonem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 12.5 g |
| Węglowodany | 1.46 g |
| - w tym cukry sucres | 0.68 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 23.5 g |
| - w tym cholesterol | 270 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.41 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.38 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.83 g |
| Woda | 61.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 132 μg | 16.5% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 25.2 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1.11 μg | 22.2% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.99 mg | 8.25% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.21 mg | 19.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.29 mg | 20.71% |
| Witamina B3 lub PP | 1.13 mg | 7.06% |
| Witamina B5 | 0.95 mg | 15.83% |
| Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B9 | 25.6 μg | 12.8% |
| Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 48.2 mg | 6.03% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.034 | 3.4% |
| Żelazo | 1.39 mg | 9.93% |
| Jod | 37.6 μg | 25.07% |
| Magnez | 12 mg | 3.2% |
| Mangan | 0.022 mg | 1.1% |
| Fosfor | 157 mg | 22.43% |
| Potas | 184 mg | 9.2% |
| Selen | 11.3 μg | 20.55% |
| Sód | 392 mg | - |
| Cynk | 0.99 mg | 9.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.98 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.41 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.38 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.83 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.53 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |