Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : przyprawy
![]() |
oliwki zielone w solance, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt oliwki zielone w solance dostarcza 145 kcal lub 595 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
oliwki zielone w solance: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.25 g |
| Węglowodany | 0.38 g |
| - w tym cukry sucres | 0.33 g |
| - w tym skrobia | < 0.1 g |
| - w tym błonnik | 5.2 g |
| Lipidy | 14.8 g |
| - w tym cholesterol | 1 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.01 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.8 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.03 g |
| Woda | 77.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 269 μg | - |
| Witamina C | 0.67 mg | 0.84% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 5.21 mg | 43.42% |
| Witamina K1 | 1.4 μg | 1.87% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.01 mg | 0.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
| Witamina B5 | 0.031 mg | 0.52% |
| Witamina B6 | 0.015 mg | 1.07% |
| Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 64 mg | 8% |
| Chlorki | 1620 mg | 202.5% |
| Miedź | 0.12 | 12% |
| Żelazo | 0.17 mg | 1.21% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 12 mg | 3.2% |
| Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
| Fosfor | 5.8 mg | 0.83% |
| Potas | 35 mg | 1.75% |
| Selen | < 50 μg | 90.91% |
| Sód | 1110 mg | - |
| Cynk | 0.07 mg | 0.7% |
| Sól lub chlorek sodu | 2.78 mg | 0.35% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.01 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.0059 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.0059 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.0059 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.0059 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.0059 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.0059 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.69 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.25 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.8 g |
| - w tym kwas oleinowy | 8.24 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.03 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.91 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.0059 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.0059 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.0059 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 3.13 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |