Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : przyprawy
![]() |
oliwki czarne w oleju po grecku, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt oliwki czarne w oleju po grecku dostarcza 332 kcal lub 1360 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
oliwki czarne w oleju po grecku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 2.19 g |
| Węglowodany | < 0.1 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 11.6 g |
| Lipidy | 33.3 g |
| - w tym cholesterol | < 0.7 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.02 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 22.6 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.06 g |
| Woda | 45.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 12.2 μg | - |
| Witamina C | 0.62 mg | 0.78% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.57 mg | 21.42% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.058 mg | 5.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B3 lub PP | 0.19 mg | 1.19% |
| Witamina B5 | 0.17 mg | 2.83% |
| Witamina B6 | 0.048 mg | 3.43% |
| Witamina B9 | 5.83 μg | 2.92% |
| Witamina B12 | 0.028 μg | 1.12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 110 mg | 13.75% |
| Chlorki | 4610 mg | 576.25% |
| Miedź | 0.27 | 27% |
| Żelazo | 1.7 mg | 12.14% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 29 mg | 7.73% |
| Mangan | 0.28 mg | 14% |
| Fosfor | 60 mg | 8.57% |
| Potas | 320 mg | 16% |
| Selen | < 50 μg | 90.91% |
| Sód | 3380 mg | - |
| Cynk | 0.62 mg | 6.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 8.45 mg | 1.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.02 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 3.23 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.79 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 22.6 g |
| - w tym kwas oleinowy | 21.6 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.06 g |
| - w tym kwas linolowy | 4.74 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.32 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.016 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.016 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.016 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 9.55 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |