Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : napoje orzeźwiające bezalkoholowe z cukrem
![]() |
napój owocowy z 10 do 50% soku z cukrem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt napój owocowy z 10 do 50% soku z cukrem dostarcza 42.6 kcal lub 181 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
napój owocowy z 10 do 50% soku z cukrem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.13 g |
| Węglowodany | 10.1 g |
| - w tym cukry sucres | 9.76 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.041 g |
| Lipidy | 0.06 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 89.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 2 μg | - |
| Witamina C | 12.8 mg | 16% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.01 mg | 0.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.04 mg | 0.25% |
| Witamina B5 | < 0.04 mg | 0.67% |
| Witamina B6 | < 0.04 mg | 2.86% |
| Witamina B9 | 6.2 μg | 3.1% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 2.5 mg | 0.31% |
| Chlorki | < 60 mg | 7.5% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.1 mg | 0.71% |
| Jod | 1 μg | 0.67% |
| Magnez | 2.4 mg | 0.64% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | < 10 mg | 1.43% |
| Potas | 20.1 mg | 1.01% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 28 mg | - |
| Cynk | < 0.1 mg | 1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.067 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0.3 g |
| Popioły | 0.07 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |