Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
![]() |
naleśnik z dżemem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt naleśnik z dżemem dostarcza 297 kcal lub 1250 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
naleśnik z dżemem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.51 g |
| Węglowodany | 54.3 g |
| - w tym cukry sucres | 19.4 g |
| - w tym skrobia | 23.1 g |
| - w tym błonnik | 1 g |
| Lipidy | 5.74 g |
| - w tym cholesterol | 41.3 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.36 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.53 g |
| Woda | 30.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 40.6 μg | 5.08% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 86.8 μg | - |
| Witamina C | 4.62 mg | 5.78% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.11 μg | 2.2% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.26 mg | 2.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
| Witamina B3 lub PP | 1.12 mg | 7% |
| Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
| Witamina B6 | 0.041 mg | 2.93% |
| Witamina B9 | 29.5 μg | 14.75% |
| Witamina B12 | 0.15 μg | 6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 49.8 mg | 6.23% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.062 | 6.2% |
| Żelazo | 0.77 mg | 5.5% |
| Jod | 1.82 μg | 1.21% |
| Magnez | 12.2 mg | 3.25% |
| Mangan | 0.16 mg | 8% |
| Fosfor | 144 mg | 20.57% |
| Potas | 126 mg | 6.3% |
| Selen | 10.6 μg | 19.27% |
| Sód | 356 mg | - |
| Cynk | 0.43 mg | 4.3% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.89 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.36 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.53 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.86 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |