Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : musli miękkie
![]() |
musli miękkie z owocami wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt musli miękkie z owocami wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 375 kcal lub 1590 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
musli miękkie z owocami wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 9 g |
| Węglowodany | 69.6 g |
| - w tym cukry sucres | 24 g |
| - w tym skrobia | 44 g |
| - w tym błonnik | 8 g |
| Lipidy | 5 g |
| - w tym cholesterol | 1.05 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.73 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
| Woda | 6.46 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.75 mg | 6.25% |
| Witamina K1 | 2.9 μg | 3.87% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.6 mg | 54.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.8 mg | 57.14% |
| Witamina B3 lub PP | 9 mg | 56.25% |
| Witamina B5 | 4.6 mg | 76.67% |
| Witamina B6 | 0.8 mg | 57.14% |
| Witamina B9 | 112 μg | 56% |
| Witamina B12 | 1.4 μg | 56% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 56.5 mg | 7.06% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.39 | 39% |
| Żelazo | 5.3 mg | 37.86% |
| Jod | 2.96 μg | 1.97% |
| Magnez | 83.2 mg | 22.19% |
| Mangan | 2.18 mg | 109% |
| Fosfor | 296 mg | 42.29% |
| Potas | 492 mg | 24.6% |
| Selen | 4.12 μg | 7.49% |
| Sód | 300 mg | - |
| Cynk | 2.47 mg | 24.7% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.75 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.049 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.0057 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.069 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.34 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.14 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.27 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.037 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.73 g |
| - w tym kwas oleinowy | 1.71 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.05 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.046 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0.012 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.95 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |