Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : musli miękkie
![]() |
musli miękkie z owocami bez dodatku cukru, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt musli miękkie z owocami bez dodatku cukru dostarcza 400 kcal lub 1680 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
musli miękkie z owocami bez dodatku cukru: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 10.7 g |
| Węglowodany | 61.6 g |
| - w tym cukry sucres | 18.6 g |
| - w tym skrobia | 43 g |
| - w tym błonnik | 5.7 g |
| Lipidy | 11 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.32 g |
| Woda | 9.21 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 8 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 4.6 mg | 38.33% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.67 mg | 60.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.28 mg | 20% |
| Witamina B3 lub PP | 2.1 mg | 13.13% |
| Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
| Witamina B6 | 1.08 mg | 77.14% |
| Witamina B9 | 96.7 μg | 48.35% |
| Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 143 mg | 17.88% |
| Chlorki | 130 mg | 16.25% |
| Miedź | 0.39 | 39% |
| Żelazo | 3.2 mg | 22.86% |
| Jod | 2 μg | 1.33% |
| Magnez | 74.5 mg | 19.87% |
| Mangan | 1.61 mg | 80.5% |
| Fosfor | 315 mg | 45% |
| Potas | 460 mg | 23% |
| Selen | 7.45 μg | 13.55% |
| Sód | 100 mg | - |
| Cynk | 1.86 mg | 18.6% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.25 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.033 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.0035 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.039 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.27 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.11 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.46 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.079 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.32 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.063 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.8 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |