Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : musli chrupiące
![]() |
musli chrupiące z owocami, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt musli chrupiące z owocami dostarcza 437 kcal lub 1830 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
musli chrupiące z owocami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.86 g |
| Węglowodany | 59.8 g |
| - w tym cukry sucres | 20.8 g |
| - w tym skrobia | 35.4 g |
| - w tym błonnik | 8.64 g |
| Lipidy | 16.8 g |
| - w tym cholesterol | 0.9 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.64 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.17 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.47 g |
| Woda | 4.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 10.5 μg | - |
| Witamina C | 33.5 mg | 41.88% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.33 mg | 19.42% |
| Witamina K1 | 5.32 μg | 7.09% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.54 mg | 49.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.6 mg | 42.86% |
| Witamina B3 lub PP | 8.27 mg | 51.69% |
| Witamina B5 | 2.72 mg | 45.33% |
| Witamina B6 | 0.63 mg | 45% |
| Witamina B9 | 105 μg | 52.5% |
| Witamina B12 | 2.08 μg | 83.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 191 mg | 23.88% |
| Chlorki | 255 mg | 31.88% |
| Miedź | 0.32 | 32% |
| Żelazo | 5.2 mg | 37.14% |
| Jod | 44 μg | 29.33% |
| Magnez | 95.7 mg | 25.52% |
| Mangan | 2.2 mg | 110% |
| Fosfor | 271 mg | 38.71% |
| Potas | 390 mg | 19.5% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 136 mg | - |
| Cynk | 1.8 mg | 18% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.35 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.64 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.22 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.025 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.37 g |
| - w tym kwas laurynowy | 1.74 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.7 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 3.09 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.49 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.17 g |
| - w tym kwas oleinowy | 6.98 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.47 g |
| - w tym kwas linolowy | 2.41 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.06 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.68 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |