Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : pasztety i terriny
![]() |
mus z wątroby wieprzowej, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt mus z wątroby wieprzowej dostarcza 287 kcal lub 1190 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mus z wątroby wieprzowej: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 12 g |
| Węglowodany | 3.39 g |
| - w tym cukry sucres | 1.89 g |
| - w tym skrobia | 1.26 g |
| - w tym błonnik | 0.75 g |
| Lipidy | 24.9 g |
| - w tym cholesterol | 132 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.34 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.3 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.17 g |
| Woda | 56.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 2750 μg | 343.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.26 μg | 5.2% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.41 mg | 3.42% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.11 mg | 10% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
| Witamina B3 lub PP | 5.11 mg | 31.94% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0.16 mg | 11.43% |
| Witamina B9 | 9.84 μg | 4.92% |
| Witamina B12 | 3.11 μg | 124.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 18.5 mg | 2.31% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.42 | 42% |
| Żelazo | 4.02 mg | 28.71% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 11.7 mg | 3.12% |
| Mangan | < 0.2 mg | 10% |
| Fosfor | 148 mg | 21.14% |
| Potas | 180 mg | 9% |
| Selen | 16.9 μg | 30.73% |
| Sód | 680 mg | - |
| Cynk | 2.36 mg | 23.6% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.72 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.34 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.03 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.03 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.32 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.46 g |
| - w tym kwas stearynowy | 3.49 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.3 g |
| - w tym kwas oleinowy | 9.44 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.17 g |
| - w tym kwas linolowy | 2.5 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.21 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.16 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0011 g |
| - w tym kwas DHA | 0.0044 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.53 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |