Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
![]() |
mortadela wieprzowo-wołowa, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt mortadela wieprzowo-wołowa dostarcza 306 kcal lub 1270 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mortadela wieprzowo-wołowa: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 16.4 g |
| Węglowodany | 3.05 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 25.4 g |
| - w tym cholesterol | 56 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.51 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.4 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.12 g |
| Woda | 52.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1 μg | 20% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.22 mg | 1.83% |
| Witamina K1 | 1.6 μg | 2.13% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.12 mg | 10.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
| Witamina B3 lub PP | 2.67 mg | 16.69% |
| Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
| Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
| Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
| Witamina B12 | 1.48 μg | 59.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 18 mg | 2.25% |
| Chlorki | 1570 mg | 196.25% |
| Miedź | 0.06 | 6% |
| Żelazo | 1.4 mg | 10% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 11 mg | 2.93% |
| Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
| Fosfor | 97 mg | 13.86% |
| Potas | 163 mg | 8.15% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 1250 mg | - |
| Cynk | 2.1 mg | 21% |
| Sól lub chlorek sodu | 3.12 mg | 0.39% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.51 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.12 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.07 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.51 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.43 g |
| - w tym kwas stearynowy | 3.23 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.4 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.12 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.89 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |