Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : mleka krowie skondensowane lub w proszku
![]() |
mleko w proszku pełne, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt mleko w proszku pełne dostarcza 495 kcal lub 2070 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mleko w proszku pełne: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 27.2 g |
| Węglowodany | 37.3 g |
| - w tym cukry sucres | 37.3 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 26.6 g |
| - w tym cholesterol | 106 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17.3 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.22 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
| Woda | 3.05 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 234 μg | 29.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 170 μg | - |
| Witamina C | 10 mg | 12.5% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1.2 μg | 24% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.68 mg | 5.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.33 mg | 30% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 1.54 mg | 110% |
| Witamina B3 lub PP | 0.65 mg | 4.06% |
| Witamina B5 | 2.84 mg | 47.33% |
| Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
| Witamina B9 | 48.3 μg | 24.15% |
| Witamina B12 | 3.05 μg | 122% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 947 mg | 118.38% |
| Chlorki | 886 mg | 110.75% |
| Miedź | 0.058 | 5.8% |
| Żelazo | 0.62 mg | 4.43% |
| Jod | 41 μg | 27.33% |
| Magnez | 90.5 mg | 24.13% |
| Mangan | 0.061 mg | 3.05% |
| Fosfor | 708 mg | 101.14% |
| Potas | 1190 mg | 59.5% |
| Selen | 14 μg | 25.45% |
| Sód | 322 mg | - |
| Cynk | 3.91 mg | 39.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.81 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 17.3 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.91 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.83 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.58 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.38 g |
| - w tym kwas laurynowy | 1.04 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 2.95 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 7.91 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.7 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.22 g |
| - w tym kwas oleinowy | 5.95 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.56 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.2 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 5.9 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |