Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : desery mleczne świeże
![]() |
milkshake z fast-fooda, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt milkshake z fast-fooda dostarcza 127 kcal lub 534 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
milkshake z fast-fooda: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 3.39 g |
| Węglowodany | 19.3 g |
| - w tym cukry sucres | 13.6 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.65 g |
| Lipidy | 3.88 g |
| - w tym cholesterol | 17 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.11 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
| Woda | 71.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 58.5 μg | 7.31% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.8 mg | 1% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.25 mg | 2.08% |
| Witamina K1 | 0.4 μg | 0.53% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.036 mg | 3.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.43 mg | 30.71% |
| Witamina B3 lub PP | 0.19 mg | 1.19% |
| Witamina B5 | 0.53 mg | 8.83% |
| Witamina B6 | 0.052 mg | 3.71% |
| Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
| Witamina B12 | 0.27 μg | 10.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 114 mg | 14.25% |
| Chlorki | 91 mg | 11.38% |
| Miedź | 0.063 | 6.3% |
| Żelazo | 0.29 mg | 2.07% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 13 mg | 3.47% |
| Mangan | 0.025 mg | 1.25% |
| Fosfor | 99 mg | 14.14% |
| Potas | 174 mg | 8.7% |
| Selen | 1.7 μg | 3.09% |
| Sód | 82 mg | - |
| Cynk | 0.47 mg | 4.7% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.21 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.11 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.11 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.084 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.083 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.036 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.095 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.32 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.94 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.44 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.88 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |