Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : orzechy i nasiona oleiste
![]() |
migdały, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt migdały dostarcza 634 kcal lub 2620 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
migdały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 21.1 g |
| Węglowodany | 7.85 g |
| - w tym cukry sucres | 4.4 g |
| - w tym skrobia | 0.6 g |
| - w tym błonnik | 10.2 g |
| Lipidy | 53.4 g |
| - w tym cholesterol | 0.89 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.19 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 31.8 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 13.5 g |
| Woda | 4.58 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 1 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 14.6 mg | 121.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.18 mg | 16.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.91 mg | 65% |
| Witamina B3 lub PP | 3.4 mg | 21.25% |
| Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
| Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B9 | 93.1 μg | 46.55% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 248 mg | 31% |
| Chlorki | < 61 mg | 7.63% |
| Miedź | 0.9 | 90% |
| Żelazo | 3 mg | 21.43% |
| Jod | 5.7 μg | 3.8% |
| Magnez | 232 mg | 61.87% |
| Mangan | 1.39 mg | 69.5% |
| Fosfor | 416 mg | 59.43% |
| Potas | 668 mg | 33.4% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 1.61 mg | - |
| Cynk | 2.85 mg | 28.5% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.004 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.19 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 1.5 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.0033 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.017 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.19 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.48 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 31.8 g |
| - w tym kwas oleinowy | 31.5 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 13.5 g |
| - w tym kwas linolowy | 11.6 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.052 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.005 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.93 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |