Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : orzechy i nasiona oleiste
![]() |
mieszanka studencka nasion i rodzynków, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt mieszanka studencka nasion i rodzynków dostarcza 543 kcal lub 2260 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mieszanka studencka nasion i rodzynków: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13.8 g |
| Węglowodany | 30.4 g |
| - w tym cukry sucres | 26.1 g |
| - w tym skrobia | 4.25 g |
| - w tym błonnik | 7.5 g |
| Lipidy | 37.9 g |
| - w tym cholesterol | 12 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 21.2 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.1 g |
| Woda | 7.94 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | traces mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 7.28 mg | 60.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.17 mg | 15.45% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
| Witamina B3 lub PP | 6.2 mg | 38.75% |
| Witamina B5 | 0.31 mg | 5.17% |
| Witamina B6 | 0.39 mg | 27.86% |
| Witamina B9 | 70.4 μg | 35.2% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 95.8 mg | 11.98% |
| Chlorki | 121 mg | 15.13% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 2.9 mg | 20.71% |
| Jod | < 5 μg | 3.33% |
| Magnez | 143 mg | 38.13% |
| Mangan | 0.16 mg | 8% |
| Fosfor | 302 mg | 43.14% |
| Potas | 624 mg | 31.2% |
| Selen | 11.1 μg | 20.18% |
| Sód | 263 mg | - |
| Cynk | 2 mg | 20% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.66 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.028 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.99 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.84 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 21.2 g |
| - w tym kwas oleinowy | 19.6 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.1 g |
| - w tym kwas linolowy | 4.57 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.028 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.48 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |