Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
| Lista alfabetyczna produktów spożywczych | 
|  | 
| 
 | 
Kategoria produktów : margaryny i tłuszcze złożone
|  | margaryna 80% tłuszczu, wartość odżywcza: | |
W 100 gramach produkt margaryna 80% tłuszczu dostarcza 727 kcal lub 2990 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
margaryna 80% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
| substancje odżywcze | zawartość w 100 g | 
| Białka | 0.26 g | 
| Węglowodany | 1.18 g | 
| - w tym cukry sucres | 0.4 g | 
| - w tym skrobia | 0 g | 
| - w tym błonnik | 0 g | 
| Lipidy | 80.1 g | 
| - w tym cholesterol | 2 mg | 
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.9 g | 
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 29.1 g | 
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 23.6 g | 
| Woda | 16.3 g | 
| Alkohol | 0 g | 
| witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia | 
| Witamina A lub retinol | 780 μg | 97.5% | 
| Beta-karoten lub prowitamina A | 20 μg | - | 
| Witamina C | 0 mg | 0% | 
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% | 
| Witamina E lub tokoferol | 8.5 mg | 70.83% | 
| Witamina K1 | 75 μg | 100% | 
| Witamina K2 | 0 μg | 0% | 
| Witamina B1 lub tiamina | 0.01 mg | 0.91% | 
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.025 mg | 1.79% | 
| Witamina B3 lub PP | 0.013 mg | 0.08% | 
| Witamina B5 | 0.084 mg | 1.4% | 
| Witamina B6 | 0.003 mg | 0.21% | 
| Witamina B9 | 1.5 μg | 0.75% | 
| Witamina B12 | 0.1 μg | 4% | 
| minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia | 
| Wapń | 11.1 mg | 1.39% | 
| Chlorki | 147 mg | 18.38% | 
| Miedź | 0.0063 | 0.63% | 
| Żelazo | 0.098 mg | 0.7% | 
| Jod | 1.83 μg | 1.22% | 
| Magnez | 4.19 mg | 1.12% | 
| Mangan | 0.0043 mg | 0.22% | 
| Fosfor | 10.8 mg | 1.54% | 
| Potas | 32.5 mg | 1.63% | 
| Selen | < 2.2 μg | 4% | 
| Sód | 174 mg | - | 
| Cynk | 0.04 mg | 0.4% | 
| Sól lub chlorek sodu | 0.43 mg | 0.05% | 
| kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g | 
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 23.9 g | 
| - w tym kwas masłowy | 0 g | 
| - w tym kwas kaprynowy | 0.14 g | 
| - w tym kwas kapronowy | 0 g | 
| - w tym kwas kaprylowy | 0.52 g | 
| - w tym kwas laurynowy | 2.67 g | 
| - w tym kwas mirystynowy | 1.47 g | 
| - w tym kwas palmitynowy | 13.5 g | 
| - w tym kwas stearynowy | 5.61 g | 
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 29.1 g | 
| - w tym kwas oleinowy | 23.1 g | 
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 23.6 g | 
| - w tym kwas linolowy | 15.1 g | 
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 1.89 g | 
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g | 
| - w tym kwas EPA | 0 g | 
| - w tym kwas DHA | 0 g | 
| dodatki do żywności | zawartość w 100 g | 
| Kwasy organiczne | 0 g | 
| Popioły | 2.16 g | 
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |