Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : margaryny i tłuszcze złożone
![]() |
margaryna 70% tłuszczu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt margaryna 70% tłuszczu dostarcza 641 kcal lub 2640 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
margaryna 70% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.13 g |
| Węglowodany | 2.67 g |
| - w tym cukry sucres | 0.26 g |
| - w tym skrobia | traces g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 70 g |
| - w tym cholesterol | 5.6 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 29.2 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 27.2 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.17 g |
| Woda | 26.5 g |
| Alkohol | traces g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 2.2 μg | 0.28% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 436 μg | - |
| Witamina C | 2.4 mg | 3% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 25 mg | 208.33% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
| Witamina B5 | < 0.05 mg | 0.83% |
| Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
| Witamina B12 | < 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 6.9 mg | 0.86% |
| Chlorki | 459 mg | 57.38% |
| Miedź | < 1 | 100% |
| Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
| Jod | < 10 μg | 6.67% |
| Magnez | < 2 mg | 0.53% |
| Mangan | < 1 mg | 50% |
| Fosfor | 5.2 mg | 0.74% |
| Potas | 13.5 mg | 0.68% |
| Selen | < 3 μg | 5.45% |
| Sód | 265 mg | - |
| Cynk | < 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.76 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 29.2 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.15 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.16 g |
| - w tym kwas laurynowy | 1.91 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 1.26 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 18.2 g |
| - w tym kwas stearynowy | 5.47 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 27.2 g |
| - w tym kwas oleinowy | 21.5 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.17 g |
| - w tym kwas linolowy | 8.03 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 1.14 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.7 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |