Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : produkty ze skorupiaków i mięczaków konserwowe
![]() |
małże z puszki odsączone, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt małże z puszki odsączone dostarcza 102 kcal lub 431 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
małże z puszki odsączone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 14.6 g |
| Węglowodany | 5.93 g |
| - w tym cukry sucres | 0.5 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 2.2 g |
| - w tym cholesterol | 38 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
| Woda | 75.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 21.1 μg | 2.64% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 3.5 mg | 29.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.01 mg | 0.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B3 lub PP | 1 mg | 6.25% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0.08 mg | 5.71% |
| Witamina B9 | 27 μg | 13.5% |
| Witamina B12 | 10.2 μg | 408% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 57 mg | 7.13% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.16 | 16% |
| Żelazo | 8.44 mg | 60.29% |
| Jod | 189 μg | 126% |
| Magnez | 42 mg | 11.2% |
| Mangan | 0.7 mg | 35% |
| Fosfor | 189 mg | 27% |
| Potas | 98 mg | 4.9% |
| Selen | 57.2 μg | 104% |
| Sód | 639 mg | - |
| Cynk | 3.56 mg | 35.6% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.6 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.11 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.33 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.11 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.03 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.02 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.45 g |
| - w tym kwas DHA | 0.45 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.16 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |