Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
![]() |
makrela filet w sosie musztardowym z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt makrela filet w sosie musztardowym z puszki odsączona dostarcza 217 kcal lub 902 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
makrela filet w sosie musztardowym z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 20.8 g |
| Węglowodany | 1.09 g |
| - w tym cukry sucres | 0.8 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.58 g |
| Lipidy | 14.2 g |
| - w tym cholesterol | 71.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.72 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.37 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.71 g |
| Woda | 61.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 38 μg | 4.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 7.3 μg | 146% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.63 mg | 13.58% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.051 mg | 4.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
| Witamina B3 lub PP | 5.1 mg | 31.88% |
| Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
| Witamina B6 | 0.25 mg | 17.86% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 8.2 μg | 328% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 22.9 mg | 2.86% |
| Chlorki | 743 mg | 92.88% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
| Jod | 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 26.7 mg | 7.12% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 127 mg | 18.14% |
| Potas | 180 mg | 9% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 405 mg | - |
| Cynk | 0.4 mg | 4% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.01 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.72 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.013 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.013 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.013 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.013 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.013 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.71 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.65 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.38 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.37 g |
| - w tym kwas oleinowy | 1.89 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.71 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.8 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.23 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.063 g |
| - w tym kwas EPA | 2.87 g |
| - w tym kwas DHA | 1.63 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.62 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |