Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sosy solone
![]() |
majonez minimum 70% tłuszczu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt majonez minimum 70% tłuszczu dostarcza 696 kcal lub 2870 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
majonez minimum 70% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.36 g |
| Węglowodany | 2.69 g |
| - w tym cukry sucres | 1.06 g |
| - w tym skrobia | 1.64 g |
| - w tym błonnik | 0.32 g |
| Lipidy | 75.2 g |
| - w tym cholesterol | 70 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.27 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 33.8 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 30.9 g |
| Woda | 18.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 8.5 μg | 1.06% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 80 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 20.3 mg | 169.17% |
| Witamina K1 | 75 μg | 100% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.04 mg | 2.86% |
| Witamina B3 lub PP | 0.14 mg | 0.88% |
| Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
| Witamina B6 | 0.031 mg | 2.21% |
| Witamina B9 | < 16 μg | 8% |
| Witamina B12 | 0.39 μg | 15.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 13.2 mg | 1.65% |
| Chlorki | 911 mg | 113.88% |
| Miedź | 0.019 | 1.9% |
| Żelazo | 0.43 mg | 3.07% |
| Jod | 30 μg | 20% |
| Magnez | 4.42 mg | 1.18% |
| Mangan | 0.037 mg | 1.85% |
| Fosfor | 23 mg | 3.29% |
| Potas | 30.4 mg | 1.52% |
| Selen | 4.32 μg | 7.85% |
| Sód | 552 mg | - |
| Cynk | 0.18 mg | 1.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.39 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.27 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.076 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.076 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.076 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.076 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.076 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.076 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.26 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.01 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 33.8 g |
| - w tym kwas oleinowy | 18.5 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 30.9 g |
| - w tym kwas linolowy | 13.3 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 4.8 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.076 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.092 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.092 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0.8 g |
| Popioły | 1.47 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |