Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : lody
![]() |
lody w rożku, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt lody w rożku dostarcza 283 kcal lub 1180 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
lody w rożku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 3.24 g |
| Węglowodany | 38.1 g |
| - w tym cukry sucres | 26 g |
| - w tym skrobia | 12.1 g |
| - w tym błonnik | 1.57 g |
| Lipidy | 12.7 g |
| - w tym cholesterol | 6.2 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.61 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 43.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | traces μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 5 μg | - |
| Witamina C | 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.77 mg | 6.42% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.23 mg | 16.43% |
| Witamina B3 lub PP | 0.21 mg | 1.31% |
| Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
| Witamina B6 | 0.07 mg | 5% |
| Witamina B9 | 8 μg | 4% |
| Witamina B12 | 0.13 μg | 5.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 109 mg | 13.63% |
| Chlorki | 106 mg | 13.25% |
| Miedź | traces | 0% |
| Żelazo | 0.95 mg | 6.79% |
| Jod | 22 μg | 14.67% |
| Magnez | 17.5 mg | 4.67% |
| Mangan | traces mg | 0% |
| Fosfor | 100 mg | 14.29% |
| Potas | 216 mg | 10.8% |
| Selen | 1.1 μg | 2% |
| Sód | 60.4 mg | - |
| Cynk | 0.5 mg | 5% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.61 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.024 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.46 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.048 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.53 g |
| - w tym kwas laurynowy | 3.64 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 1.51 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.83 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.73 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
| - w tym kwas oleinowy | 2.49 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.75 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.025 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.8 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |