Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : skorupiaki i mięczaki surowe
![]() |
langustynka, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt langustynka dostarcza 94.7 kcal lub 401 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
langustynka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 19.6 g |
| Węglowodany | 1.98 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 0.92 g |
| - w tym cholesterol | 79.4 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.24 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
| Woda | 75.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 3 mg | 3.75% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.5 mg | 12.5% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.13 mg | 11.82% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
| Witamina B3 lub PP | 2 mg | 12.5% |
| Witamina B5 | 1.5 mg | 25% |
| Witamina B6 | 0.21 mg | 15% |
| Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
| Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 48.3 mg | 6.04% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.7 | 70% |
| Żelazo | 1.98 mg | 14.14% |
| Jod | 141 μg | 94% |
| Magnez | 67.5 mg | 18% |
| Mangan | 0.04 mg | 2% |
| Fosfor | 144 mg | 20.57% |
| Potas | 213 mg | 10.65% |
| Selen | 55 μg | 100% |
| Sód | 287 mg | - |
| Cynk | 4.6 mg | 46% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.72 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.24 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.015 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.11 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.05 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.18 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.025 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.034 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.0031 g |
| - w tym kwas EPA | 0.16 g |
| - w tym kwas DHA | 0.074 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.21 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |