Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe bez dodatków
![]() |
kurczak z curry i mlekiem kokosowym, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt kurczak z curry i mlekiem kokosowym dostarcza 164 kcal lub 683 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kurczak z curry i mlekiem kokosowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13.2 g |
| Węglowodany | 4.94 g |
| - w tym cukry sucres | 3.2 g |
| - w tym skrobia | 1.2 g |
| - w tym błonnik | 1.1 g |
| Lipidy | 9.9 g |
| - w tym cholesterol | 45.3 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.51 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.13 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
| Woda | 67.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 34.6 μg | 4.33% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 107 μg | - |
| Witamina C | 2.17 mg | 2.71% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.67 μg | 13.4% |
| Witamina E lub tokoferol | 1 mg | 8.33% |
| Witamina K1 | 4.63 μg | 6.17% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.044 mg | 3.14% |
| Witamina B3 lub PP | 5.24 mg | 32.75% |
| Witamina B5 | 0.79 mg | 13.17% |
| Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
| Witamina B9 | 76.4 μg | 38.2% |
| Witamina B12 | 0.18 μg | 7.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 31 mg | 3.88% |
| Chlorki | 674 mg | 84.25% |
| Miedź | 0.05 | 5% |
| Żelazo | 0.59 mg | 4.21% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 23 mg | 6.13% |
| Mangan | 0.16 mg | 8% |
| Fosfor | 140 mg | 20% |
| Potas | 280 mg | 14% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 424 mg | - |
| Cynk | 0.47 mg | 4.7% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.06 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.51 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.12 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.27 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.1 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.31 g |
| - w tym kwas laurynowy | 1.36 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.91 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.85 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.59 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.13 g |
| - w tym kwas oleinowy | 2.13 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.22 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.07 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.97 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |