Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
![]() |
kulki ziemniaczane z ciastem ptysiowym mrożone, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt kulki ziemniaczane z ciastem ptysiowym mrożone dostarcza 285 kcal lub 1190 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kulki ziemniaczane z ciastem ptysiowym mrożone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 4.62 g |
| Węglowodany | 25.6 g |
| - w tym cukry sucres | 1.96 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 2.34 g |
| Lipidy | 17.7 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.98 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.49 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.06 g |
| Woda | 49 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
| Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0 mg | 0% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 22.2 mg | 2.78% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.09 | 9% |
| Żelazo | 0.99 mg | 7.07% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 9.25 mg | 2.47% |
| Mangan | 0.23 mg | 11.5% |
| Fosfor | 41.8 mg | 5.97% |
| Potas | 138 mg | 6.9% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 468 mg | - |
| Cynk | 0.68 mg | 6.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.17 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.98 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.014 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.014 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.014 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.014 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.014 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.014 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.27 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.53 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.49 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.06 g |
| - w tym kwas linolowy | 8.04 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.011 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.014 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.014 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.014 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 2.1 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |