Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
![]() |
krem do smarowania czekoladowy z orzechami laskowymi, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt krem do smarowania czekoladowy z orzechami laskowymi dostarcza 549 kcal lub 2290 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
krem do smarowania czekoladowy z orzechami laskowymi: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 5.02 g |
| Węglowodany | 57.9 g |
| - w tym cukry sucres | 56.2 g |
| - w tym skrobia | 0.6 g |
| - w tym błonnik | 3.23 g |
| Lipidy | 32.4 g |
| - w tym cholesterol | 2.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.18 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 17.1 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.88 g |
| Woda | 0.38 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.75 mg | 0.94% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 6.6 mg | 55% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
| Witamina B3 lub PP | 1.6 mg | 10% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
| Witamina B9 | 73 μg | 36.5% |
| Witamina B12 | 1.68 μg | 67.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 99.5 mg | 12.44% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.55 | 55% |
| Żelazo | 3.85 mg | 27.5% |
| Jod | 12.5 μg | 8.33% |
| Magnez | 97.1 mg | 25.89% |
| Mangan | 1.23 mg | 61.5% |
| Fosfor | 177 mg | 25.29% |
| Potas | 503 mg | 25.15% |
| Selen | < 10 μg | 18.18% |
| Sód | 49.5 mg | - |
| Cynk | 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.12 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.18 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.06 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.015 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.1 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.2 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.19 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.26 g |
| - w tym kwas stearynowy | 1.31 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 17.1 g |
| - w tym kwas oleinowy | 17.1 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.88 g |
| - w tym kwas linolowy | 3.4 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.45 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.00054 g |
| - w tym kwas EPA | 0.016 g |
| - w tym kwas DHA | 0.012 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 1.55 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |