Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : mięsa
![]() |
koźlęcina, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt koźlęcina dostarcza 103 kcal lub 436 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
koźlęcina: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 20.6 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 2.31 g |
| - w tym cholesterol | 57 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.71 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.03 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
| Woda | 75.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.11 mg | 10% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.49 mg | 35% |
| Witamina B3 lub PP | 3.75 mg | 23.44% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0.33 mg | 23.57% |
| Witamina B9 | 5 μg | 2.5% |
| Witamina B12 | 1.13 μg | 45.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 13 mg | 1.63% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.26 | 26% |
| Żelazo | 2.83 mg | 20.21% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 27 mg | 7.2% |
| Mangan | 0.038 mg | 1.9% |
| Fosfor | 180 mg | 25.71% |
| Potas | 385 mg | 19.25% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 82 mg | - |
| Cynk | 4 mg | 40% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.21 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.71 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.03 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.33 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.33 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.03 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.11 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |