Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : mięsa
![]() |
konina, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt konina dostarcza 167 kcal lub 699 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
konina: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 18.8 g |
| Węglowodany | 0.6 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 10 g |
| - w tym cholesterol | 75 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.64 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.35 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.41 g |
| Woda | 70 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 21 μg | 2.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.6 mg | 0.75% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.3 μg | 6% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.23 mg | 1.92% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.27 mg | 19.29% |
| Witamina B3 lub PP | 4.5 mg | 28.13% |
| Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
| Witamina B6 | 0.5 mg | 35.71% |
| Witamina B9 | 8 μg | 4% |
| Witamina B12 | 3.1 μg | 124% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 10 mg | 1.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.14 | 14% |
| Żelazo | 3.5 mg | 25% |
| Jod | 1.1 μg | 0.73% |
| Magnez | 20 mg | 5.33% |
| Mangan | 0.02 mg | 1% |
| Fosfor | 185 mg | 26.43% |
| Potas | 291 mg | 14.55% |
| Selen | 6 μg | 10.91% |
| Sód | 62 mg | - |
| Cynk | 4.61 mg | 46.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.16 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.64 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.0038 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.0047 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.0095 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.22 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.65 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.75 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.35 g |
| - w tym kwas oleinowy | 2.8 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.41 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.15 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 1.01 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.2 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |